Kolor Kids Cross

Facebook link

2020. április 18., szombat, 8:00-16:00 

A versenysorozat célja, hogy a régióban versenyzési lehetőséget biztosítson a versenyszerűen kerékpározó gyermekek részére és azoknak is lehetőséget biztosítsunk a kerékpársport kipróbálására, versenyzésre, akik szeretnének szervezett formában kerékpározással foglalkozni és még nem rendelkeznek olyan technikai tudással, erőnléttel, hogy hazai vagy nemzetközi versenyeken induljanak.

Fentieken túl cél a kerékpározás megmutatása, népszerűsítése/toborzás, új gyerekek bevonzása és a helyi klubok megismertetése, azokhoz kapcsolódási lehetőség biztosítása.
A Versenysorozat a Kelet-Magyarországi régióban kerül megrendezésre, az alábbi helyszíneken:
Debrecen Február 22.
Nyíregyháza március 7.
Kisvárda március 14.
Miskolc április 4.
Kazincbarcika április 18.
(valamennyi helyszín a 2019-es évben sikeres Cyclocross MK vagy akkreditált futamot rendezett, illetve az MKSZ által támogatott Tirpák-Cross sorozat helyszíne volt, a szervezői képességek és erőforrások valamint a pályák rendelkezésre állnak)
A Versenysorozat 5 tavaszi és 6 őszi fordulóban kerül megrendezésre.
Korosztályok: U9, U11, U13, U15. Fiúk, lányok.
Versenyidők:
U9 (10-15p.),
U11 (15-20p.)
U13 (20-25p.)
U15 (25-30p.)
Pályák:
A pályák karakterisztikája: cyclocross jellegű, egyszerűen teljesíthető részben fűvel, talajjal, részben aszfalttal vagy kövezettel borítottak.
A gyerek futamok után lehetőséget biztosítunk felnőttek részére is, ami Open futamként fogunk elindítani, különböző korcsoportokban
Részletek,pályainformációk hamarosan.