Április végi futóversenyek

2019.05.07

Az elmúlt időszakban csapatunk tagjai főleg a futóversenyeket helyezték előtérbe.
Húsvét hétvégéjén az Edelényi Futók Egyesülete szervezésében került megrendezésre a Edelényi Kastélysziget Körök elnevezésű rendezvény, ahol Szabó Laci a 14 km-es távon, a népes mezőnyben 5. helyezést ért el.
Szintén ezen a napon került megrendezésre a hazai terepfutás egyik meghatározó tavaszi eseménye a Mátrabérc trail, a Bükki Terepfutók Baráti Köre szervezésében. A team 3K tagjai körében évtizedes hagyománya van az 56 km-es, 2800 m szintemelkedést tartalmazó táv teljesítésének. Az idei 10. jubileumi versenyen barcikai rekord született, Biriki Attila 6 óra 9 perces ideje minden elismerést megérdemel, a 250 nevező között, a 15. helyen futott át a célvonalon.
Következő napon a Mátrabérc trail kistestvérén, a Muzsla trail-en vehettek részt a terepfutást és a Mátrát kedvelők. A 27 km-en, 1200 m szintemelkedést tartalmazó pályán Urr Szabi egy 9.helyezést ért el, a 130 fős mezőnyben.
Az áprilisi utolsó hétvége szintén a terepfutásról szólt. Harmadik alkalommal invitálta futásra az érdeklődőket a Kazincbarcika környéki dombokra a Barcika Art Kft. A Barcikai Emelkedők elnevezésű rendezvényen 3 távon tehetik magukat próbára a versenyezni vágyók.A 10 km-es távon Szabó Laci első helyezést 🏆, a 30 km-es távon Urr Szabi harmadik, Biriki Attila ötödik helyezést ért el.
Gratulálunk!
Fotó : Bencze András, Kovács Loretta, Kocsis Zoli ,Molnár Tibor